Informatie voor vertrek

Het kabouterpad is 1,5 km lang. Het lopen van het kabouterpad duurt ongeveer een uur. Het vertrekpunt is het openbare klaslokaal in het buurtbos aan de rand van het Bultpark. Je eindigt in de naastgelegen pluktuin. Voordat je vertrekt is het goed om te weten dat de

route via zowel de telefoon als op papier te volgen is. Volg je de route op de telefoon, dan kan je bij elke kabouter een kort verhaaltje luisteren. Wil je tijdens het lopen een kaboutermuts op? Hier wordt uitgelegd hoe je een kaboutermuts maakt.

.

Zo werkt het 

De route is op een interactieve manier te lopen met behulp van een telefoon. Elke kabouter heeft een QR-code op zijn of haar muts. Scan je deze QR-code, dan vertelt de kabouter meer over de omgeving waar je staat en wijst hij of zij de weg naar de volgende kabouter. In zowel Apple iOS als Andriod doe je dit door de standaard camera app te openen en de QR-code groot in beeld te brengen. De camera app toont dan de link naar de pagina van de kabouter.

.

Vertrek- en eindpunt

Hieronder staat de vertrek- en eindpunt van het Kabouterpad weergegeven. Kabouter Stoetel staat je daar op te wachten.
Er is in de buurt van het vertrekpunt voldoende gelegenheid om fietsen of auto’s te parkeren.

Wat heb je nodig onderwerg?

Ο  Een telefoon of routebeschrijving op papier

Ο  Schoenen die een beetje vies mogen worden

Ο  Iets te drinken voor de dorst

Ο  Een papa, mama, opa, oma of een ander groot mens

 

Maak je eigen
Kaboutermuts !

Het lopen van een kabouterpad is natuurlijk nog leuker met een kaboutermuts op je hoofd. De kabouters hebben een handleiding gemaakt waarmee jij kan leren je eigen kaboutermuts te maken.

Route op papier

Liever de route van het kabouterpad op papier volgen?
Dat kan ook. Klik hieronder om een printbare folder met routekaart te downloaden. Hiermee kan je de route zonder verhalen van de kabouters lopen.