Dobby

  Kabouter 10

Zie je het? Er ligt hier een strook met, in de zomer en herfst, bloeiende planten. Die strook is in de lente ingezaaid speciaal voor insecten zoals bijen, hommels en vlinders. Achter de strook en langs het pad groeien verschillende soorten fruit zoals kleine en grote pruimen, appels en peren. En jij mag er van plukken! 

Wij kabouters houden heel veel van grote dieren en kleine dieren. Op de bloemetjes zitten in de warme tijd – als de zon schijnt – allerlei kriebelbeestjes die houden van zoete honing. Bijvoorbeeld vlinders, bijen en van die heel dikke bijen (= hommels). Ze doen je niks want ze zijn veel te druk met het zoeken van lekkers!’ Meer over planten en insecten.

Peer

Route naar volgende Kabouter

Ga achter de boombank het bos in. Als je goed kijkt zie je een smal paadje. Links aanhouden en volg het pad. Loop om de kuil heen naar beneden.

Waar staat Dobby?

Planten voor insecten

In het Bultpark zijn diverse stroken ingezaaid met planten voor insecten, die daar nectar (een soort dunne honing) of stuifmeel kunnen vinden. Van de zaden eten vogels en kleine zoogdieren zoals muizen.

Ook vind je, langs het fietspad Rigastraat – Kempenaar, drie Blije BijenBorders (lente, zomer en herfst) met vaste tuinplanten waar insecten van houden. Bij de borders staan bordjes met informatie. In de buurt van het hondenstrandje en de burgemeesterboom – geplant door Ina Adema – toen Lelystad 50 jaar bestond in 2017, vind je drie heesterstroken (lente, zomer en herfst die speciaal aangeplant zijn voor insecten). Je komt daar zo nog langs.